Отборите на Нафтекс и Калиакра завършиха наравно 2:2 в дербито на 22-ия кръг на Източната „Б” група. В главно действащо лице в срещата обаче се превърна съдията Ивайло Бозев.

Реферът отсъди спорна дузпа за гостите в 69-ата минута, след която резервата Джунейт Яшар направи 1:1. Голмайсторът на „шейховете” Деян Христов бе открил резултата 10 минути по-рано, засичайки с глава центриране от фаул на Цветан Филипов.

След това попадение реферът Бозев промени коренно поведението си, отсъждайки всяка спорно положение в полза на гостите, като дузпата за Калиакра бе кулминацията. 11-метровият наказателен удар дойде след разбъркване в наказателното поле на Нафтекс при центриране от корнер. Тогава Бозев видя игра с ръка на голлинията от страна на Пенев, като логично при подобно положение би следвало да покаже и директен червен картон на защитника.

Гостите успяха да стигнат до обрат минута преди края на редовното време. Автор на попадението стана Иван Петков, който засече с глава центриране от фаул на свой съотборник.

След изтичането на редовното време Бозев даде рекордните 7 минути продължение. За този период футболистите на Нафтекс стигнаха до изравнителен гол, дело на Пенев, който се разписа след разбъркване в пеналта на Калиакра. Незнайно защо веднага след попадението реферът прати на трибуните старши треньора Диян Петков. Малко по-късно пък капитанът на домакините Малин Орачев бе съборен в наказателното поле, но съдията не посмя да отсъди дузпа в полза на Нафтекс.

Въпреки равенството Нафтекс остава на втора позиция във временното класиране на Източната „Б” група с актив от 39 точки – с 5 повече от третия Спартак (Пловдив).