Нефтохимик Бургас започна лятната си подготовка днес с десет нови попълнения пред погледа на 50-на свои фена. Бургазлии се завърнаха в професионалния футбол само преди пет дни, когато взеха баража за попълване на Източната “Б” група срещу Септември Тервел с 1:0.

На първото занимание на тима на стадион “Червено знаме” в квартал Долно езерово новият старши треньор Димитър Стойчев изведе общо 25 футболисти. Сред новите имена са защитниците Николай Костов от Несебър и Тодор Тодоров от Берое, халфовете Георги Калоянов от поморийския Черноморец, Слави Костенски, както и нападателят Петър Колев, играл за тима и през сезон 2008/09.

В понеделник към състава трябва да се присъедини и юношата на клуба и бивш футболист на Нефтохимик, ЦСКА, Спартак Варна и Академик София Стойко Сакалиев.

Напускащите играчи са към този момент са Николай Стойчев, Георги Цъцъров, Паоло Драголов. Вероятно в тима няма да е и вратарят Стоян Стоянов. Превърналите се в легенди на Нефтохимик Милен Георгиев и Митко Трендафилов прекратяват кариерите си.

Митко Трендафилов получи преди заниманието наградата за най-добър футболист за изминалия сезон според гласуване сред привържениците на отбора. Те освен това издигнаха и транспарант, който призоваваше към връщането на отбора на стадиона в Лазур. Към този момент няма окончателна ясното по това къде ще домакинстват "зелените". За по-емоционалната атмосфера помогнаха и скандиранията и димките около терена.

Заниманието приключи с двустранна игра, като участие в нея не взеха травмираният Цветан Канелов и младият полузащитник Николай Панайотов. Александър Дерменджиев пък е опериран от херния и ще пропусне първия етап от подготовката.

“Шейховете” дебютират официално в по-горното ниво на българския футбол на 13 август, когато ще гостуват на отбора на Несебър. Именно начело на „делфините“ през миналата година бе Димитър Стойчев.