В контрола между два от новаците в Източната „Б” група Нефтохимик Бургас победи с 3:0 Спартак 1918 Варна. Въпреки че бе контрола, двубоят бе много здрав и двуостър.

Почти след месец двата морски тима, с не малко мачове и в елитната група, ще се срещнат отново, но в официален мач от програмата на втория ни ешалон.

Първата част предложи по-интересни ситуации, но от възможностите си се възползваха бургазлии. Нефтохимик успя да поведе с гол на Петър Колев, който вкара останал сам срещу вратаря на Спартак, а след малко Цветомир Матев удвои след добавка. За нарушение срещу нападател на Спартак съдията Максим Лазаров отсъди наказателен удар, но Емил Данчев хвана удара на Денислав Андреев. На два пъти до почивката и гредите помогнаха на варненци.

Вторите 45 минути преминаха под пълната диктовка на „шейховете”, които изглеждаха по-свежи от гостите си. Класическият резултат 3:0 бе фиксиран от точно изпълнената дузпа от страна на халфа Коста Щерев. Така Нефтохимик вече има три победи от три изиграни предсезонни двубоя.

В четвъртък играчите на Димитър Стойчев заминават на десетдневен лагер в Трявна. Първият от редицата контролни мачове там ще е в събота, но не срещу първоначално обявения за съперник тим на Етър Велико Търнова, а с Тунджа Ямбол.