Кенийски национал може да облече екипа на Спартак Пловдив, след като Фред Огола се предложил на пловдивския клуб по e-mail.

24-годишният нападател е юноша на ФК Гор Мания, ритал е в Спартак Прага и в кенийския тим с култовото име Леопардите. Огола е играл и в националната младежка селекция на Кения до 20 години.

„В момента нямам агент. Физически и психически съм завършен нападател. Готов съм да радвам феновете на вашия отбор и да вдигна нивото му”, казва в писмото си до Спартак напористото кенийче.

И добавя, че ще тръгне моментално за Пловдив, ако получи покана за проби в отбора на Николай Киров. В трансферната политика на клуба от Пловдив обаче има желязно правило - да се залага само на български футболисти.

Шансовете на Фред Агола да стане част от тима на гладиаторите са повече от минимални. През това лято на Спартак се предложиха поне 4 дузини играчи от Африка и Европа.

Италиански треньор на вратари също напираше да почне работа в клуба от южната част на Пловдив.

Една тренировка пък имаха синьо-белите в сряда на клубното си игрище. Треньорът Николай Киров събра играчите на занимание от 18:00 часа.

В състава на Спартак няма проблематични футболисти преди домакинството срещу Черноморец Поморие. Единствено капитанът Тодор Симеонов продължава да лекува травма в ахилесите.