Локомотив Сф обяви във вторник, че наставникът Тони Велков напуска, като на неговото място застава шефът на ДЮШ Ангел Колев.

Президентът на „червено-черните“ даде специално интервю за Нова телевизия днес, в което открехна вратата за бъдещето на Велков. „Той отива в много добър отбор от „А“ група“, сподели енигматично Василев, без да споменава конкретно име.

“С много добри чувства се разделяме с Тони. Той е един от нас, вратата не си е затворил. Винаги ще бъде добре дошъл в Локомотив Сф. Раздялата ни беше много трогателна пред всички момчета. Бях вного разстроен. Той показа, че е добър треньор. Нямаме право да му спираме развитието. Става въпрос за отбор от „А“ група.“

„Локомотив Сф е отбор с традиции и цели. Направихме бърз скок от „А“ окръжна група в „Б“. Мисля, че на този етап напълно ни устройва. Съжалявам за неговото решение, бяхме изненадани. Но това е пътят на треньора. Виждате, че от „А“ окръжна искат треньор в „А“ група. Също така и сина му Коко Велков – от „А“ окръжна отиде в „А“ група, в Нефтохимик.“

„Напускането му не е заради слаби резултати. Тони отива в един много добър отбор. Пожелавам успех от сърце, надявам се винаги ще помага на Локомотив, както и досега. Ангел Колев ще бъде негов заместник , не е временно, Тони ще го въведе. Всичко преминава приятелски, Тони е чудесен човек и треньор.”

“Вярно е, поканени сме във втора дивизия, в момента почти сме готови с лицензирането, искам да благодаря на цялата спортна общественост – на премиера, на министър Кралев, на Борислав Михайлов и на изпълкома, че взеха това решение. На Локомотив не му е мястото в аматьорския футбол.

Със стадиона нямаме никакви проблеми, до края на месеца завършваме ремонтите. Вторият етап от подготовката ни за участие във втора дивизия е окомплектоването на състава, така че да преследваме първата половина на таблицата през следващия сезон.”

“Дали ще се справим финансово? Защо се съмнявате в мен, аз това не зная, самичък съм. Има човек - Веско Стоянов, помагал е и се надявам да го направил пак. Надявам се стегнато и скромно да се справим...С каквото съм се хванал, съм го направил. Живея с Локомотив, това не е хоби, а кауза. Оставиха ме сам нашите локомотивци. Да благодаря на Бойчо Величков, Вальо Николов, Иво Паргов, Даме Стойков да не пропусна …нещата се подреждат, трудно е , но ще бъде всичко почтено и точно.”

“Разбира се, че искам ЦСКА във втора дивизия. ЦСКА е също като Локомотив отбор с традиции. Левски и ЦСКА заедно с локомотив са най-стойностните клубове. Трябва да включим и Лудогорец, дай Боже да върми в тази посока като тях. Не е ли в сърцето на един президент, по-добре да не се занимавам с футбол“, завърши Иван Василев.