Досегашният началник на Направление Детско-юношески футбол в БФС Пламен Михов е новият спортен директор на Нефтохимик 1962, който ще играе в създаващата се Първа лига от новия сезон. Днес Михов беше представен на новата си позиция, а няколко дни по-рано е подал и молбата си за напускане на поста в БФС.

Предизвестието му изтича на 6-и юли, а от този момент нататък ще стартира и трудовият му договор с Нефтохимик 1962.

"Поемам Нефтохимик и това е едно голямо предизвикателство за мене. Ще бъде много тежко, най-вече защото времето е доста малко. Но нещата са такива, каквито са и нямаме парво да се олакваме или недоволстваме. Аз винаги отивам там, където има ясна идея да се гради нещо и именно затова се пирбирам в родния си град, каза още Михов в интервю за БТА.

Но бившият полузащитник няма от какво да се срамува в периода си в БФС, дори напротив. По време на неговия управленски мандат от 5 години и половина бяха въведени двете Елитни юношески групи, бяха създадени проектите за първенства при най-малките- футбол-9, футбол-7, футбол-5, два юношески национални отбора играха на финалите на Европейско първенство след години прекъсване, а и България беше избрана за домакин на Европейското първенство за юноши до 17 години и в организационен план се представи на много високо ниво.

"За този период в БФС смятам, че съм работил добре с всички. Какво съм свършил и как, оценки могат да ми дават президентът Борислав Михайлов, заместник-изпълнителният директор Павел Колев и техническият директор на централата Павел Панов, с когото бяхме почти непрекъснато заедно. За Михайлов мога да кажа, че е един от най-добрите работодатели, които съм имал. Когато отидох да му кажа, че напускам, той ми обясни, че не може да ме спира, защото заслужавам да опитам късмета си на ново поприще. Но все още има някои проекти, които сме стартирали в БФС заедно и ще продължа да помагам по тях, като се отнася за детско-юношеския футбол, каза Михов.

Той добави, че днес може да потвърди само треньорския щаб, където начело е Димчо Ненов, а негови помощници ще бъдат Тодор Киселичков, Ганчо Евтимов, а в момента се търси и треньор на вратарите.

Това са първите неща, които мога да потвърдя. Днес бяха джиросани и акциите, а в следващите дни ще има още неща около клуба, каза Михов. Тимът ще тренира на общинските бази в Българово и Долно Езерово, а скоро ще бъде подписан и договор за ползване на кампуса Гнездо на акули край Летище Бургас с фирмата, която го стопанисва.