Септември (Симитли) победи ФК Верея с 4:2 в среща от 16-ия кръг на Б група. Двубоят се игра на стадиона в Крупник, на тежък и наводнен терен. 

Преди мача дежурният делегат на срещата Димитър Михайлов получи специален плакет от БФС заради неговия бенифис.    

Старозагорци откриха резултата в 4-та минута. Джунейт Яшар изпълни фаул от 20 метра, вратарят на домакините Димитров изби топката, но притичалият Иван Винков я прати в мрежата за 0:1.  

В 17-ата минута Септември изравни, след като се разписа Анатоли Лулейски с удар от 25 метра, но в 21-та минута ФК Верея отново поведе. 

Дончо Атанасов се възползва от разбъркаване в наказателното поле на Симитли и отбеляза втория гол на старозагорския тим.    

До края на първото полувреме Септември успя да направи обрат в резултата. В 32 -та минута Живко Желев  си отбеляза автогол с глава след центриране на Лулейски за 2:2. 
   
А в 41-ата минута Даниел Младенов с удар от десетина метра се разписа за 3:2. Минута преди това реферът подмина дузпа за ФК Верея, която не маркира заради нарушение на вратаря Филип Димитров срещу Дончо Атанасов в наказателното си поле.    

Три минути по-късно Петко Ганев отправи силен удар от границата на наказателното поле, но топката профуча на сантиметри от страничната греда на домакините. В последната минута на полувремето Дончо Атанасов можеше да изравни, но ударът му беше избит от стража на Септември. 

След почивката в 73-ата минута Септември вкара четвърти гол. След центриране Даниел Младенов отблизо с глава вкара втория си гол в мача да 4:2.    

Две минути по-късно вратарят на домакините се размина с топката, Митев стреля с глава  но топката се спря в една от локвите и не влезе във вратата. Мачът бе много коректен и едва в 71-та минута реферът Димитър Буров вдигна първия жълт картон. 

Столичният рефер набързо обаче показа общо шест картона и бе на път да изпусне коректната среща.
 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS