Отборът на ПФК Бургас се събра за първа тренировка през 2015 година. Тимът бе изведен на градския стадион в Българово от наставника Ангел Стойков и спортно-техническия директор Костадин Джамбазов. На заниманието присъстваха още президентът на клуба Ивайло Стоянов, административният директор Николай Тодоров и представителите на генералниия спонсор „Мастерхаус” Павел Бошнаков и Мартин Бошнаков.

На първата тренировка футболистите и спортно-техническият щаб излязоха със зелени екипи, с емблемата на ФК Нефтохимик Бургас 1962. Както е известно ПФК Бургас и ФК Нефтохимик Бургас 1962 обединиха своите усилия в създаването на силен бургаски отбор. Към състава се присъединиха Станимир Андонов от Добруджа, Петър Казаков от Верея (СтЗ), Димитър Георгиев от Славия и Емануил Манев от Усти на Лабе (Чехия). Под ръководството на Ангел Стойков се подготвяха и юношите на Нефтохимик.

Преди да започне заниманието, президентът на клуба Ивайло Стоянов поздрави всички. Той пожела на целия екип здраве и много успехи на футболния терен. Стоянов гарантира, че ръководството ще направи всичко по силите си, за да може играчи и треньори да мислят единствено и само за футбол. Павел Бошнаков, собственик на веригата строителни хипермаркети „Мастерхаус” – генерален спонсор на ПФК Бургас, обеща, че проблеми от финансово естество няма да има. Той добави, че както и досега, занапред също всичко ще изплаща в срокове и забавяния няма да има. Преди да започне самата тренировка, всички вдигнаха наздравица, а президентът Ивайло Стоянов и административният директор Николай Тодоров разрязаха торта с емблемата на Нефтохимик и надпис „Бургас е зелен”.

„Целта е да се създаде млад и перспективен отбор, който да има свой стил и облик. Групата, с която започваме подготовката, ще бъде редуцирана. Тези, с които до този момент сме се разделили, е изцяло по наше желание. Тези, които сме ги искали, сега са в отбора. Те ще бъдат основното ядро. Очакваме още състезатели, но тяхната бройка няма да бъде голяма. Двама или трима максимум”, коментира наставникът на ПФК Бургас Ангел Стойков.

„Нефтохимик е минавал и през по-тежки периоди в историята. Клубът винаги ще го има. Обединението на усилията, което направихме с ПФК Бургас, е именно в насока да се изгради един силен отбор. От едната страна са по-доброто финансиране и по-добрите условия, от другата – школата и феновете. Мисля, че това ще даде резултат. Тук обаче трябва да се акцентира не върху обединението на два клуба, а върху това на всички клубове в Бургас и да се помисли за спортната база в града”, заяви административният директор на бургазлии Николай Тодоров.