Петима нови футболисти започнаха подготовка с новака в Б група Дунар Русе. Малко след 18 ч. капитанът на отбора Диян Димов изведе "драконите" за първата им тренировка преди началото на сезон 2015/2016. След като спечелиха по убедителен начин първото място в Североизточната "В" група, дунавци се завръщат в професионалния футбол, където имат амбиции да се утвърдят и евентуално да търсят възможност за атака на промоция в елита.

Петър Патев, Юлиян Ненов, Деян Лозев, Марио Петков и Мартин Луков са новите имена в селекцията на Дунав до този момент.

"Разговаряхме с всички футболисти, които започнаха подготовка с отбора днес. Договорено е всичко с тях, като ангажиментите им ще са 1+1 и за 2 години", сподели председателят на УС на клуба д-р Симеон Симеонов.

"Понеделник се очакват още 2 или 3 попълнения - защитник, халф и нападател. Бранителят Мартин Димов, вратарят Цветомир Цанков и юношите на клуба Мартин Иванов и Александър Къснеделчев са освободените футболисти. Мисля, че направихме добър отбор. Ще имаме много сериозни съперници в групата, но целта ни е да се борим за едно от първите три места. Ще направим всичко възможно да сме и в първите две", коментира старши треньорът на Дунав Веселин Великов.

"В рамките на 3-4 седмици ще изгладим всичко необходимо за лицензиране на Градския стадион за "Б" група. В града ще има навсякъде табели, указващи местоположението на стадиона. Ангажирани са фирми, които да работят по необходимите ремонти по трибуните и по съблекалните. Ще има стая за допинг контрол, конферентна зала и специална стая за дежурния делегат", увери членът на клубната на управа и зам.-кмет на Русе Иван Григоров.

"Драконите" ще се готвят изцяло в Русе. Двуразовите тренировки започват от утре. Както вече съобщихме, насрочени са проверки с два от евробойците на България през този сезон. Предвидени са контроли със сребърния медалист в "А" група Берое в Стара Загора на 24 юни и среща във Варна с носителя на Купата на България "Черно море" преди края на юни. През юли "драконите" ще мерят сили с Верея Стара Загора в Габрово на четвърти, както и в Русе с Добруджа Добрич, Спартак Плевен и втория отбор на Лудогорец, който ще играе в "Б" група, съответно на 8, 11 и 15 юли. Предвижда се и проверка с Етър.

Все още липсва официална информация за формата и дата за старта на първенството във втория ешелон, като се очаква то да започне на 25 юли. Повече яснота по темата се очаква през идната седмица, след 22 юни.