Лидерът в "Б" група Дунав започна подготовка за пролетния дял от първенството на втория футболен ешелон у нас.

Старши треньорът Веселин Великов и помощниците му Людмил Киров и Любомир Петков изведоха група от 19 футболисти на първото занимание на стадиона в квартал "Здравец" в днешния следобед.

Сред тях бяха почти всички играчи от досегашния състав - вратарите Мартин Луков, Станислав Антонов и Радосвет Христов, защитниците Марио Петков, Николай Парнаров, Мартин Ковачев, Михаил Милчев и Петър Патев, както и Диян Димов, Ивайло Раденцов, Светослав Читаков, Николай Колев, Бранимир Костадинов, Деян Лозев, Юлиан Ненов, Мирослав Будинов и Йордан Димитров, на които ще се разчита да създават и отбелязват голове. Атанас Атанасов се очаква да се присъедини към отбора на 15 януари, петък, а Георги Чакъров още утре, 13 януари.

В тренировката активно се включиха и новите попълнения Янислав Иванов и Ангел Здравчев. Иванов пристига от Банско и играе обикновено на позицията зад нападателя. Здравчев се подвизава еднакво добре и на двата фланга. Той бе собственост на Литекс и доскоро бе част от Верея. И двамата идват в Русе с договори за година и половина с опция за още една.

Водят се преговори за привличането на още един футболист, който да засили допълнително конкуренцията в отделните линии.

"До 26 януари сме в Русе. След това заминаваме за Стара Загора. На 27-и играем с Оборище Панагюрище най-вероятно в Пловдив. На 30-и играем с Берое в Стара Загора. След това се връщаме в Русе. Два дни ще дам на футболистите почивка. Тренираме на трети и четвърти февруари тук и заминаваме за турнира "Албена Къп", където ще сме от 6 до 16 февруари. След като се върнем отново тук, на 20 февруари посрещаме Етър Велико Търново", сподели Великов.

Той припомни, че първенството на "Б" група се подновява на 27 февруари, като "драконите" посрещат тима на Нефтохимик. До момента дунавци са водачи в класирането на "Б" група с актив от 38 точки, с 4 повече от Поморие и Локомотив Горна Оряховица.