„Локомотив Мездра се опитва да пробива отбора ни Миньор Перник. В сряда вечерта са се обаждали на двама наши футболисти и са им предлагали по 5 хиляди евро” разкри пред Гонг Лидия Станоева – главен акционер и президент на ФК Миньор Перник.

Утре от 15:30 часа на стадиона в миньорския град е дербито в Западна Б група Миньор Перник – Локомотив Мездра, като доста нерви и страсти предизвика този двубой през миналия сезон.

„До там им стига наглостта на Мездра, че и за този мач търсят наши играчи и им предлагат пари. Не им прави чест. Обаждали са се на определени хора, не могат да хванат целя ни отбор. до там им стига безочието! Аз съм 17 години във футбола, но по-порочна практика от тяхната, не съм виждала! За мен Локомотив Мездра, не само, че не трябва да влиза в А група, но и въобще да бъде изваден от българския футбол! Дойдоха момчетата и ни го казаха вчера. Аз няма как да реагирам, защото е недоказуемо. Те са се свързали с нашите двама играчи през техен приятел, който няма нищо общо с футбола. За мен е обидно, че един отбор, който има претенции за едноличен водач и че всичко му е наред, го прави. Много е грозно! Специално за тях не съм изненадана, дори го очаквах, защото имам съмнение и за предишния мач, че се е получило така, но не успяхме да овладеем ситуацията и затова един футболист бе отстранен от отбора” разказа още Станоева.

Лидия е убедена, че за 8 март, играчите на Миньор ще й подарят победата: „Очаквам и въобще не се съмнявам, че ще победим с лекота. Миньор Перник може да победи всеки отбор от Б група. Тимът ни ще играе за двойни премии и бонуси. Всички футболисти са спокойни и искат да изиграем един нормален истински мач, защото първия сезон не можахме да го направим. Дано ни се предостави тази възможност. Предния път двубоят бе прекратен абсолютно без основание, всичко бе нагласена постановка, за да вземат те трите точки и ние да претърпим доста наказания. Очакваме всичко, но при тази назначена международна съдийска бригада, не смятам, че такъв рефер ще си главата в торбата, да се излага пред цяла България за някакъв отбор от Б група. Полицаи и кучета ще охраняват мача, няма да има проблем. Въобще не разузнаваме Локо Мездра, няма какво да ги разузнаваме! Не правили и опити да го правим”.

Относно новопривлечения Предраг Пажин в състава на тима от Мездра, Лидия Станоева каза: „Локомотив Мездра отзад са доста разграден двор и предполагам, че за това са го взели. Той е класен, но не знам в какво форма е сега. Никой не му знае моментното състояние”.