Централният защитник на Нафтекс Мартин Ковачев вече се подготвя наравно с останалите си съотборници. 27-годишният футболист не тренира миналата седмица, след като носът му бе счупен от противников играч по време на гостуването на Любимец. Травмата попречи на Ковачев да вземе участие в срещата с Марица (Пловдив) в събота и все още не е ясно дали той ще може да играе срещу Миньор (Раднево) през уикенда.

Под въпрос за мача от 21-ия кръг на Източната „Б” група е и друг защитник на Нафтекс. Велин Дамянов получи разтежение при класическата победа над Марица и се подготвя на облекчен режим от началото на седмицата.

Във фитнеса тренират и трайно контузените Пламен Димитров и Мирослав Радев. Двамата със сигурност няма да бъдат на разположение на старши треньора Диян Петков за предстоящото гостуване на Миньор (Раднево).

Двубоят от 21-ия кръг на Източната „Б” група” ще бъде ръководен от съдийска бригада от Пловдив, начело с Георги Кабаков. Негови помощници ще бъдат Емил Митев и Илко Томов. Мачът е в събота (18.04) с начален час 17:00.