Братовчедите Янек и Анжело Кючукови се завръщат в състава на родния Марек. За последно те играха в третодивизионния Миньор Бобов дол. Дупнишкият футболен Марек" започна в 10,30 ч. подготовката си за пролетния полусезон на стадион "Бончук". Официално бе представен новият старши треньор Атанас Джамбаски. Той изведе на терена група от 38 футболисти.

"Има нови имена, но с изключение на братовчедите Кючукови, всички останали са на проби. Очакваме още 2-3 опитни футболисти, играли в отбора, да се завърнат, след като разтрогнат договорите си на Арбитража на 15 януари", каза пред Дарик президентът на клуба Йордан Андреев. Италианският вратар Алесандро Марцуоли ще остане в отбора поне до лятото, а интерес към турския халф Метин има от турски клубове, допълни Андреев.

Йордан Андреев призна, че поетият от него риск с новата селекция от чужденци в началото на първенството е причина отбора да е на последно място в Западната Б група. "Есента разчитахме на момчета на възраст между 17- 23 години, които за първи път играят при мъжете. През пролетта ситуацията ще е друга и Марек няма да изпадне", заяви президентът на клуба.

До 20 януари футболистите ще се подготвят в Дупница, след което заминават на 10- дневен лагер в Сандански, където ще изиграят 2 контроли и на връщане към Дупница ще срещнат Миньор Перник. Следва подготовка в Дупница и от 11 февруари отново 10- дневен лагер в Сандански.