Завърналият се в Б група Локомотив 2012 Мездра, който е на лагер във Вършец, стартира с убедителна победа поредицата контролни срещи от своята лятна подготовка. Мездренските „железничари” разгромиха с 8:0 четвъртоешелонния ФК Вършец 2012 - четвърти през миналия сезон в А ОФГ Монтана. Спарингът се игра в три части от по 30 минути.

Мездренци поведоха в резултата още в 3-ата минута чрез едно от новите си попълнения - централният защитник Георги Павлов. Десетина минути по-късно друг футболист, който е на проби в отбора - опорният халф Михаел Кисьов, покачи на 2:0. В началото на втората третина Валдемар Стоянов направи преднината на „червено-черните” класическа, а малко по-късно капитанът Николай Цветков-Демона се разписа за 4:0. През последната част локомотивци вкараха още четири безответни гола, като Ивайло Цветанов реализира хеттрик в рамките само на 9 минути. Малко преди края на двубоя играещият старши-треньор Иван Редовски оформи крайното 8:0.

Следващата контрола на Локо (Мз) е на 16 юли (сряда) от 18.00 часа на градския стадион в Мездра с третодивизионния Ботев (Луковит).

Ако постигне договореност с клубното ръководство за личните си условия, в близките дни към лагера на росонерите се очаква да се присъедини още един класен футболист - лявото крило Милен Василев. 26-годишният нападател, който е родом от Ботевград, има 90 мача и 12 гола в „А” група с екипите на Сливен 2000, Миньор (Перник), Левски, Славия и Черноморец (Бургас).