От новия сезон Литекс ще обиграва талантите си в свой отбор в „Б“ група. „Оранжевите“ заявиха пред БФС желанието си да сформират тим, който да участва във втория ешелон. Именно ловчанлии бяха сред инициаторите на това начинание за да могат  играчите след юношеския футбол да натрупат опит и прогресират на по-високо ниво и така да се улесни интеграцията им в „А“  група.

„Отлична идея, която смятаме, че ще допринесе за развитието на нашите таланти от Академията. В „Б“ група ще имат отлична възможност да покажат потенциала си, ще се калят по-бързо в сериозни битки и така да се борят за място в първия отбор.Пожелаваме им успех!“, заявиха от ръководството на клуба.

Младите футболисти на Литекс не само ще тренират  по методиката на представителния отбор, но и ще играят официалните си мачове на перфектен терен. За провеждане на домакинските срещи от шампионата на “Б” група, клубът заяви  Градски стадион Ловеч, който притежава нужния лиценз за тази цел. Това съоръжение ще бъде домакин и на срещите от Младежката шампионска лига.