Шампионът Литекс продължава напред за Купата на България след изключително труден мач с Черноморец Балчик, спечелен с 2:1 в Албена. „Оранжевите” бяха много близо до продължения, но гол на Флорин Брату в добавеното време на мача им донесе класирането за следващата фаза на надпреварата.

Светльо Тодоров и Дока Мадурейра имаха шансове за гол в първите минути, преди резултатът да бъде открит в 34-та минута именно от бразилския халф на „оранжевите”.

Дока проби отдясно, след което навлезе към центъра и с прецизен удар в долния десен ъгъл вкара във вратата на Черноморец за 1:0, а при този резултат завърши и първото полувреме.

Втората част започна доста интересно, като още в 46-та минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Димитров центрира от аутлинията към нахлуващия Ангелов, който бе съборен от Илиян Миланов и съдията Антон Генов посочи бялата точка. Зад топката застана Цветомир Валериев, който шутира силно, но много неточно и ударът му излезе в аут.

Том и Венков изпуснаха добри положения за Литекс, но в същото време и Черноморец затрудни максимално Голубович чрез Танев и Емил Тодоров.

Усилията на тима от Балчик дадоха резултат и те стигнаха до равенството в 78-та минута. Костов центрира, Борислав Павлов бе оставен сам и с глава вкара за 1:1.

Двубоят отиваше към продължения, когато във втората минута на добавеното време резервата Флорин Брату донесе класиране напред за Литекс. Том проби отдясно и пусна към Христо Янев на границата на наказателното поле, той чукна топката към нахлуващия румънец, който вкара във вратата на Теменлиев.