Литекс завърши 1:1 като гост на Септември Симитли в двубой от 22-ия кръг на Б група. Срещата се игра на лошия терен в село Крупник, което затрудни "оранжевите" да покажат по-скоростен и комбинативен футбол. 

Въпреки това те надиграха коравия си съперник и създадоха достатъчно чисти положения за гол, реализирането на които спокойно можеше да им осигури изразителен и заслужен успех. Ловчалии удариха 3 греди, изпуснаха дузпа, а в края на мача техен гол бе отменен заради спорна засада.

Домакините първи откриха резултата в 17-ата минута, когато Любенов бе точен от дузпа за 1:0. Литекс изравни 7 минути по-късно с попадение на Бьорн Йонсен. Центриране на Горанов от ляво бе отклонено с глава от Десподов към тарана и той изпревари вратаря за 1:1.

В 27-ата минута норвежецът засече с глава отдясно центриране на Диого, но нацели страничната греда. До края на полувремето Литекс имаше 2-3 нелоши атаки, но не успя да поведе в резултата.

В 55-ата минута Горанов центрира на задна греда, Красимир Станоев върна топката в пенала към Йонсен, но нападателят с глава отново нямаше шанс и удари гредата. Последваха безуспешни опити за обстрел на Десподов и Шопов, а в 65-ата минута Литекс остана на терена с човек по-малко. Заради спречкване, при което играч домакините сериозно преигра, португалецът Диого Виана получи директен червен картон.

Макар и в числено неравенство, гостите продължиха да имат териториален превес. В 69-та минута с далечен шут Арсенио Нунеш уцели страничния стълб. В 73-ата минута Литекс получи право да изпълни наказателен удар, но вратарят Филип Димитров спаси удара от бялата точка на Иван Горанов.

Литекс не се отказа да гони победата до последните минути. Индивидуален рейд на Десподов завърши с топовен шут, но стражът на домакините прояви рефлекс. Шанс за гол пропусна и Милчо Ангелов, а в 87-ата минута красиво попадение на Десподов при сглобката на гредите беше отменено след спорна засада.

В последната минута на мача Христов от Септември удари напречната греда и топката тупна покрай голлинията, а при добавката вратарят на Литекс Евгени Александров показа класа и спаси удара от близо на влезлия като резерва французин Коре.

В класирането Литекс е на 9-ото място с актив от 27 точки, а Септември Симитли е на последното място с 13 точки.
 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS