Доскорошният футболист на Спартак Варна Юри Иванов се завърна в родния си клуб Вихрен. Заедно с него се готви и роденият в Марикостиново нападател Крум Бибишков.

Той е играл за Пирин (Благоевград), Левски (София), Беласица, Берое, Марек, Байерн (Мюнхен) и португалските отбори Маритимо и Пеняфиел, Литекс и за последно в Стяуа Букурещ.

И двамата се готвят на пълни обороти. Юри Иванов, който е рожба на ДЮШ на Вихрен, ще остане със сигурност в санданския тим като свободен агент, а съдбата на Крум Бибишков зависи от резултата от преговорите му с кмета на община Сандански Андон Тотев.

При условие, че се стигне до положителна развръзка, то Бибишков няма да има нищо против да помогне на Вихрен в този труден момент през пролетния дял на настоящото първенство на Западната Б група.

В последния момент настъпи промяна за мястото за провеждане на контролния мач между Вихрен и Локомотив Пловдив. Вместо на градския стадион в Сандански, който в момента е в ремонт, той ще се състои на отлично подготвения терен в село Дамяница.

Атанас Ласков ще даде шанс на младите футболисти от ДЮШ на клуба. Старши треньорът на Локо Пловдив Наджи Шенсой пък сподели, че след този контролен мач ще реши кои от новодошлите футболисти от страната и чужбина ще продължат подготовката си в Сандански през следващата седмица и кои ще отпаднат.

Той не пропусна и това, че през следващата седмица ще провежда тренировките си на терените в Дамяница и Ново Делчево. На 27 януари на един от двата терена ще се играе втория контролен мач от лагер сбора в Сандански срещу втородивизионния Септември Симитли, а третия контролен мач срещу Миньор Перник ще бъде на 30 януари в Мурсалево.