За достойно представяне срещу Черно море на 4-и декември в осминафиналния мач от турнира за Купата на България се готвят домакините от Ком-Миньор Берковица. В отбора обаче не крият, че са се надявали жребият да им отреди ЦСКА или Левски, за да се получи празник в града.

В момента Ком-Миньор Берковица се намира на предпоследното 11-о място във временното класиране в Западната Б група. Отборът е само с една спечелена победа, 8 равенства и 5 загуби. До миналата седмица треньор на тима е бил Красимир Манолов, а вече се води от директора на ДЮШ на клуба Румил Жотев.

В последния кръг Ком-Миньор Берковица инкасира загуба у дома с 0:1 срещу Малеш Микрево. В следващия кръг предстои гостуване на лидера Ботев Враца в събота. Отборът играе домакинските си мачове на стадион „Мрамор” в Берковица, който е с чисто нови седалки. Той е с капацитет около 3000 места. Президент на клуба е Васил Маринов.

В състава на Ком-Миньор Берковица личат имената на бившия вратар на ЦСКА Тодор Кючуков и на сина на Начко Михайлов - Виктор Михайлов. В отбора се подвизава и котдивоарския нападател Фидел Кануте.

В 1/16-финалния мач от турнира за Купата отборът от Берковица се наложи като гост над Ботев Криводол с 2:0 с попадения в продълженията на Колев в 108-ата и Михайлов 111-ата минута.