Кметът на Каварна Цонко Цонев е под напрежение тези дни. В събота е най-важният мач на Калиакра за влизане в А група. Победа или равен срещу Миньор Раднево сбъдва мечтата на градоначалника и всички от общината. Заради изключителната важност на мача Цонко пропуска концерта на AC/DC в София в петък вечер.

„Според мен сме готови за мача, но в 19.45 часа в събота ще стане ясно дали е така, казва леко притеснен Цонко Цонев. Тогава ще се разбере дали заслужаваме да сме в А група. Очаква ни много труден мач срещу труден съперник.”

Кметът си признава, че в него има голямо напрежение. Той осъзнава значението на предстоящия мач и победата, която е нужна в него. Хората в Каварна коментират вече възможността след проваления бараж миналата година, тази отборът да ги зарадва.

„Хората в Каварна могат да сбъднат мечтата си да гледат тук Левски и ЦСКА, сподели Цонев. Да видят най-добрите отбори в Каварна.”

Известният с рок пристрастията си градоначалник е категоричен защо няма да е в петък в София на концерт.

„Ще съм с отбора преди най-важния му мач, категоричен е Цонко. Ще бъда на концерта в Букурещ в неделя. Какво по-хубаво от това Каварна да влезе в събота в А група, а аз да бъда в неделя на концерт на AC/DC в Букурещ? Ако бяха по едно и също време, щях да избера мача в Каварна. Калиакра остава завинаги, докато групата идва и си отива.”

Според Цонко ще има спонтанни тържества след мача, ако отборът влезе в А група, но те ще бъдат „леко организирани”.

Всички футболисти на Калиакра са здрави и готови за мача и се очаква те да сътворят футболния празник в Каварна. Кметът обеща градът да стане освен средище на рока, да бъде такова и на футбола.