Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов поиска оставката на старши-треньора на ОФК Пирин Йордан Самоковлийски. Това стана преди минути, когато на извънредна среща бяха повикани освен Самоковлийски и управителя на общинския клуб Николай Петрунов.

Според мнението на Камбитов представянето на отбора през пролетния сезон и особено в последните няколко кръга е катастрофално и треньорът трябва да понесе своята отговорност. Макар, че отборът се намира в зоната, която дава право за влизане в „А“ група, играта, духът и настроението в съблекалнята не са на нивото на марката Пирин е мнението на градоначалника. В тази ситуация ръководството на клуба, в лицето на община Благоевград, е длъжно да вземе спешни мерки.

На срещата присъства и председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков като принципал на общинското дружество „Пирин“. От неговите думи стана ясно, че работата на управителя на ОФК „Пирин“ Николай Петрунов ще бъде разгледана на сесия на Общински съвет, както и цялостното представяне на отбора. Той ще бъде изслушан и в крайна сметка благоевградските парламентаристи ще вземат решение дали да освободят Петрунов от длъжността предсрочно.

Поисканата оставка на Йордан Самоковлийски до голяма степен е очаквана. Феновете на отбора не харесват играта на любимците си и от известно време сред футболните среди се говори за отстраняването на Самоковлийски от длъжността.

Въпреки, че „Пирин“ заема второ място във временното класиране, което му дава право на промоция в елита, през пролетта играта на „орлетата“ не върви. Благоевградчани имат само една победа като гост – служебният успех срещу „Раковски“, а в останалите срещи показаха неубедителна игра извън Благоевград и постигнаха 4 равенства. Вчерашният мач срещу „Банско“ преля чашата на търпение на общинското ръководство и съвсем закономерно то търси промяна в треньорския щаб на клуба.

Кратка справка показва, че през пролетта ОФК „Пирин“ е спечелил 17 точки от възможни 27, които съвсем спокойно можеха да са в актива на благоевградския клуб и сега уверено и със самочувствие „орлетата“ да очакват влизането в елита, а не да треперят до последно. Още по-важното е, че в момента „Пирин“ не показва игра за „А“ група и дори да влезе сега, догодина най-вероятно отново ще изпадне във втория ешелон.