Кметът на Банско Александър Краваров обяви, че повече няма да се занимава с футбол, след като отборът от курортното градче не успя да спечели промоция за А група през изминалия сезон.

„Не ме търсете повече, не се занимавам с футбол”, заяви Краваров. От Банско все още не са обявили програмата за лятната подготовка и планове за селекция.

Няма яснота кои футболисти от състава ще останат и ще започнат тренировки за новото първенство. Старши треньорът Красимир Манолов чака в родния си Пловдив да бъде извикан, за да докладва пред акционерите и Борда на директорите за нещата, случили се през изминалото първенство.

На този етап е ясно, че водещите играчи си търсят нови клубове. Плеймейкърът Петьо Динков ще премине във Вихрен Сандански. Нападателят Владислав Златинов най-вероятно ще подсили Берое, макар че към него има интерес и от страна на Локомотив София.

Отборът на Ботев Пловдив иска Пейо Батинов, защитникът Слави Шопов ще поеме към Несебър, а вратарят Атанас Аршинков вероятно ще облече фланелката на Черно море.