Изпълнителният директор на Родопа Георги Караманджуков обясни пред Гонг, защо Войн Войнов вече няма да е начело на тима от Смолян. Той разкри, че отборът ще бъде напуснат и от звездите Десислав Русев и Даниел Пеев.

„На г-н Войнов следващия месец му изтича договорът. Той през последните месеци имаше много семейни проблеми. Неговото желание е да бъде в София в близост до семейството си. Стигнахме до общо мнение и договорът му няма да бъде продължен”, съобщи Караманджуков.

„Разделихме се съвсем цивилизовано. Войнов е треньорът, с който Родопа постигна най-големите си успехи. Ние сме му благодарни за това, което направи през двата си престоя при нас. Разделяме се с приятелски чувства. Надявам се и от негова страна да е така. Вчера бяхме заедно. Всички футболисти и треньори взеха последната си заплата и премията от победата над Нафтекс”, допълни изпълнителният директор на Родопа.

В смолянския тим не бързат с назначаването на друг треньор. До края на месеца в ръководството ще влязат нови хора със сериозни финансови възможности. Според шефа на Родопа футболистите, в по-голямата си част, са доволни от престоя си в Смолян и ще останат в отбора. „Единствено може би Дани Пеев изяви желание да играе в чужбина, каза Караманджуков. Другият, който ще напусне е Десислав Русев. Като цяло ще запазим състава. Ние сме хора и ако някой друг има сериозна оферта, то ние няма да го спираме.”, каза Караманджуков.