Калиакра спечели с 2:1 контролната среща срещу румънския Делта (Тулча), която се игра на помощното игрище с изкуствена тревна в Каварна. Отборът на съперника заема четвърто място във втора дивизия на северната ни съседка и е от 2 до 14 февруари на предсезонна подготовка в Каварна.

Първото полувреме премина под диктовката на домакините, а надмощието им се изрази в два гола в мрежата на румънския вратар. Първото попадение реализира Иван Караджов с пета след подаване на Диян Кателиев от дясно. В 32-ата минута таранът Иван Петков се откъсна срещу стража на Делта, но не успя да го преодолее. Три минути по-късно пак той се извиси най-високо в полето на гостите след изпълнение на корнер и вкара за 2:0 за Калиакра, информира БТА.

Румънските футболисти намалиха резултата също от ъглов удар. В 39-ата минута най-съобразителен в разбъркването пред вратаря Добрев се оказа нападателят с български произход Даниел Григоров и с акробатичен плонж вкара топката в мрежата - 2:1.

След почивката треньорът на Калиакра Радостин Трифонов вкара в игра 11 нови състезатели, четирима от които юноши. На терена излезе и преотстъпения от Левски Джунейт Яшар, който пристигна преди два дни от ОФК Сливен. През вторите 45 минути футболистите от Тулча изравниха играта, но гол не успяха да отбележат.