Калиакра победи Доростол с класическия резултат 3:0 и във втора контрола не допусна гол в своята врата. Припомняме, че преди дни каварналии победиха друг тим от В група – Шабла с 4:0. Мачът с младия тим на Доростол ще се запомни и с първи гол на ганаец за Калиакра.

Двубоят започна с пропуск на Георги Станчев, който получи пас от Детелин Димитров, но топката рикошира и излезе в ъглов удар.

В 33-а минута домакините поведоха с 1:0 с гол на Георги Станчев. Кичуков центрира от ъглов удар, Иван Петков отклони с глава, но вратарят изби. В разбъркването най- съобразителен бе голмайстора Станчев, който довкара топката в мрежата зад Димитров.

В 39-а минута бе най- хубавата атака на домакините. Кичуков изведе в коридор Георги Станчев, той върна към Валентин Михайлов, който шутира от 20 метра, но вратарят на Доростол изби в ъглов удар.

През второто полувреме атракция за публика бяха двамата ганайци Принс Апонсах и Лоурънс Тетех.

В 52-а минута след центриране отдясно на Валентин Михайлов, ганаецът Принс Апонсах засече топката и вкара за 2:0. Последва ганайски танц на Апонсах и Тетех под бурните аплодисменти на публиката.

В 80-а минута резултата стана 3:0. Караджов остана сам срещу вратаря на гостите и шутира, Иван Димитров изби топката, но тя попадна в Гриша Иванов, който оформи класическия резултат.

Две минути преди края Гриша Иванов пропусна да вкара с глава след хубаво центриране от ъглов удар на Милчов.

Следващата контрола на Калиакра е в сряда, 3 февруари, срещу Добруджа. Мачът е от 14 часа и ще се играе на изкуствения терен на стадиона в Каварна.

След контролата с Доростол президентът на Калиакра Венцислав Василев заяви за Gong.bg, че е доволен от показаното от футболистите.

„Засега сме доволни и от двамата ганайци, заяви Василев. Ще мислим още малко кой от двамата да изберем. За съжаление не можем да вземем и двамата.” За Калиакра цял мач играха Христов и Михайлов. Двубоят бе наблюдаван от 300 зрители.

Калиакра:

Радомиров,Христов,Райчев,А.Димитров,Д.Димитров,Стефанов,Кичуков,Михайлов,Садула, Станчев и Петков

Резерви: Добрев,Иванов,Караджов,Малчов,Андонов,Илчев, Принс Апонсах, Лоурънс Тетех,Събев

Контузени: Бонев,Стоилов и Кателиев.

Старши треньор: Филип Филипов

Доростол:

В.Димитров,Начев,Николов,Йосифов,Иванов,Георгив,Бонев,Ченешков,Стефанов,Атанасов,Биадиров

Резерви: И.Димитров, Радуканов, Осман, Павлов, Тодоров, Неделчев, Златев

Контузени: Ерхан,Събев, Кулев, Айхан

Старши треньор: Георги Иванов