Калиакра (Каварна) разгроми с 5:0 Черноморец (Балчик) в контролна среща, която се игра на стадиона в Каварна на електрическо осветление. На практика това е първа победа на Калиакра на собствения му стадион от началото на пролетния сезон, въпреки че спечели и двете си гостувания в първенството на Източна "Б" група, информира БТА.

Иван Караджов откри още в 11-ата минута и възпитаниците на Радостин Трифонов започнаха да вкарват почти всички опасности пред вратата на съперника. Второто и четвъртото попадение отбеляза Гриша Иванов в 38-ата и 63-ата минута, след него по един път се разписаха Георги Станчев в 50-ата и Джунейт Яшар в 79-ата минута на мача.

Назначеният преди два дни старши треньор на Черноморец Радостин Димов каза, че отборът му допуска много грешки в защита, няма синхрон в действията, но се надява да се отърси от негативите, натрупани в началото на първенството.

Черноморец няма финансови проблеми и ще направим всичко, за да остане в "Б" група, добави наставникът, заменил на поста Иван Кючуков.

Радостин Трифонов изрази задоволство от показаното от момчетата си и изтъкна, че играта на Калиакра винаги тръгва добре, когато повежда и се стъписва, когато се налага да догонва в резултата.

С изключение на контузения Владимир Пекин всички състезатели са здрави и очаквам да повторим успеха си и срещу Спартак (Пловдив) в събота, каза още Трифонов.