Калиакра разгроми с 4:1 Черноморец в комшийското дерби на 12-ия кръг от Източната "Б" група и разчупи серията от пет последователни кръга на състава на Балчик без поражение в първенството.

В същото време тимът от Каварна продължава да няма загуба от отбора от Балчик в професионалния футбол. Победната серия срещу "вечния съперник" откри централният нападател на домакините Иван Петков, след като Георги Станчев му постави топката на главата в наказателното поле на гостите.

В 25-та минута Четин Садула от Калиакра излезе начело на атаката, но вратарят на Черноморец го повали и съдията отсъди дузпа. Капитанът Иван Райчев застана зад бялата точка и увеличи преднината на каварненци на 2:0.

Отново Петков направи резултата класически, след като засече топката в мрежата на Георги Христов от ъглов удар. Две минути преди почивката Владимир Костадинов от отбора на Балчик намали на 3:1, когато централният защитник на домакините Райчев сгреши в защитата. В 49-та минута Детелин Димитров изпълни пряк свободен удар, топката срещна ъгъла на двете греди вляво от вратаря на Черноморец, Георги Станчев я посрещна с глава и вкара в мрежата - 4:1.