Ръководството на втородивизионния Калиакра Каварна предлага договор и ще картотекира ганайския футболист Лауренс Тетех. Това съобщи председателят на клуба Венцислав Василев.

Старши треньорът Филип Филипов харесал и другият ганаец Принс Апонсах, дошъл на проби в Каварна, но той няма да бъде ангажиран, защото тимовете от "Б" група имат право да картотекират само по един състезател извън Европейския съюз.

Наставникът предпочел 24-годишния дефанзивен халф заради опита му и необходимостта от укрепване на средната линия на Калиакра.

Картотекирането на Тетех обаче не може да стане веднага, защото са необходими документи от родината му. "Надяваме се до началото на март всичко да е уредено и Ларуенс да пропусне най-много един-два мача от пролетния полусезон", добави клубният председател.

В отбора със сигурност остава халфът Валери Михайлов, дошъл от Волов Шумен. Договор ще бъде предложен и на защитника на Александър Събев - юноша на ЦСКА, играл последно във Вихрен.

Футболистите на Калиакра ще проведат утре в Каварна третата контрола от началото на предсезонната си подготовка. От 14 часа те ще премерят сили със състезателите на Добруджа.