Калиакра спечели с 5:3 срещу Добруджа първата си контрола в Каварна след завръщането си от летния подготвителен лагер в Банско. Изпадналият от "А" група отбор губеше резултата с два гола до 16-тата минута, след като Ивайло Лазаров и Васил Тачев от Добруджа успяха в рамките на три минути да вкарат топката в мрежата на каварненския вратар.

Домакините също за три минути успяха да възстановят равенството. Ивелин Костов завърши красива триходова комбинация между Милен Бонев и Иван Петков в 40-ата минута, а малко след това Дарин Андонов се възползва успешно от свалената от Петков топка във вратарското поле на гостите.

В последната минута на първото полувреме добруджанци отново поведоха в резултата, след като Олег Манолов открадна топка от Кателиев и подаде на Тачев, който се разписа за 2:3.

След почивката домакините заиграха по концентрирано и с по-остри атаки. Иван Петков изравни за 3:3 с глава след ъглов удар в 49-ата минута, а в 64-ата капитанът Иван Райчев изведе Калиакра с гол преднина от дузпа за спъване на Виктор Митев в наказателното поле - 4:3.

Крайният резултат оформи резервата Владислав Узунов след рядко красиво бомбено попадение от повече от 35 метра - 5:3.