Калиакра победи с 1:0 Академик Свищов в среща от 23-ия кръг на Б група. Голът на победата вкара Янислав Иванов във втората от четирите минути добавено време, които реферът отсъди след редовните 90.

А те бяха кошмарни както за около 150-те зрители на градския стадион в Каварна, така и за играчите на Никола Спасов, които само победа ги оставяше в битката за оцеляване в групата.

През първото полувреме по-активният от съперниците беше Калиакра, но превъзходството му не доведе до нито един точен удар срещу три на Академик, който разчиташе контраатаки. На тима от Каварна не помогнаха и двамата централни нападатели Иван Петков и Георги Станчев, които за пръв път започнаха заедно, заради важността на двубоя.

След почивката отборът на домакините продължи с високите центрирания, които Латин Пенков изсипваше в наказателното поле, но никой от съотборниците му не успя да отправи голов удар.

Кристиян Тафраджийски можеше да изведе тимът от Свищов с гол преднина в 73-ата минута при най-опасното положение за гостите. След грешка в защитата на каварненци той овладя топката, остана лице в лице в вратаря Мирослав Марков, но ударът му излезе над напречната греда.

В четириминутното продължение, когато мачът се доиграваше, Георги Кичуков изсипа топката през глава в наказателното поле на Академик и след разбъркване Янислав Иванов успя да я провре в мрежата за 1:0./БТА