Отборът на Калиакра се надява през пролетта да играе домакинските си срещи на осветление на стадиона в Каварна, научи Гонг. Новото осветление е готово и от клуба са изпратили писмо до БФС домакинствата да се играят по тъмно през пролетта. Старши треньорът Антони Здравков е доволен от подготовката на отбора дотук. Намираме го да гледа два мача от турнира в Албена. Той бе любезен да даде интервю за Gong.bg.

- Доволен ли сте от подготовката на Калиакра дотук?

- Да. За шест дни изиграхме 4 мача. Видяхме си силните и слабите страни и какво трябва да коригираме преди началото на пролетния дял на първенството в Източната Б група. Ще търсим контрола в събота с Аксаково и ако договорим мач, в него ще играят тези, които играха по-малко на турнира.

- Приключихте ли със селекцията и доволен ли сте от новите?

- Мисля че на 99% сме приключили. Може да се каже и на 100%. Вече едва ли има някой качествен играч, който да е свободен. Пък и няма време. През пролетта ще разчитаме на 23 футболисти да атакуваме влизане в А група. От дошлите от Хасково Жеко Йорданов и Делчо Стоилов сме доволни. Те показват потенциал и качества, които се надявам да развият през пролетта.

- Амбициите ви през пролетта?

- Като треньор искам максималното. Да влезем в А група. Имаме потенциал. Другите отбори са много добри. Пет отбора сме на три точки разлика в челото. И петте тима имат шанс. За мен няма изявен фаворит. Не е важно класирането сега, а след 17-и май, когато първенството ще е приключило.

- Какво по-различно очаквате през пролетта?

- Ние да сме по-различни. Да не губим лесно точки и то срещу съперници, които бяхме длъжни да победим.

- Върху кои футболисти на Калиакра да фокусираме вниманието си?

- При нас нямаме изявени футболисти. Нямаме играли в националния отбор. Разчитаме на целия отбор като колектив.

 

- Новости около базата?

- Довършихме козирката и над втората трибуна. Така вече 50-60% от седящите места са с козирка. Пуснахме и осветление. Пратихме писмо до БФС да разреши да играем на осветление. Надявам се, че няма да имаме проблеми.

- Какво да очакваме от домакинството ви за Купата срещу Локо Пд ?

- За мача с Локомотив Пд очаквам да покажем, че имаме потенциал да играем в А група. Надявам се да сме равностойни срещу Локомотив. Те са от добрите отбори в А група и не си правим илюзии, че мачът с тях ще е лек. Ще се постараем да ги отстраним. Ако не успеем няма да правим трагедии. Ще се съсредоточим върху основната ни цел – влизане в А група.

Първият мач на Калиакра от пролетния дял на Източната Б група е гостуване в Пловдив на Марица.