Изпълнителният директор на бургаския Нефтохимик Благомир Митрев призна пред gong.bg, че тимът преговаря с ръководството на турския гранд Бешикташ за провеждането на контролна среща. От новия сезон „шейховете“ се завръщат в професиналния футбол, след като спечелиха мача бараж срещу Септември Тервел с 1:0.

Мачът срещу „черните орли“ от Истанбул може да се осъществи благодарение на контактите, които шефовете на Нефтохимик Валентин Каравълчев и Николай Филипов имат в Турция.

„Вярно е, че има възможност да играем срещу Бешикташ. Планираният приятелски мач помежду ни е за началото на месец август, като ако се стигне до него той ще се играе в Турция. Все пак обаче контролата все още не факт, така че когато бъде ясно ще го обявим официално“, сподели бившият халф на тима.

Нефтохимик ще стартира лятната си подготовка само пет дни след мача със Септември – на 1 юли. От 18 часа на стадиона в квартал „Долно езерово“ завръщащият се на поста старши треньор Димитър Стойчев ще изведе своите подопечни за първо занимание. Тренировката бе планирана за сутринта, но бе решено да се отложи за вечерта, когато биха могли да дойдат и повече фенове.

Актуален стои и въпросът къде ще приема съперниците си новакът в Източната „Б“ група. Варианти са стадион „Червено знаме“ в квартал „Долно езерово“, както и изконния дом на Нефтохимик – стадион „Лазур“.

„Не мога да ви кажа още къде ще домакинстваме. В момента се водят преговори с ръководството на Черноморец за да можем двата отбора да играем там. Ние имаме това желание, но не зависи само от нас. Ако не се реализира желанието ни за „Лазур“ ще играем в Долно езерово, където обаче ще трябва да се направят подобрения. На първата тренировка с нас ще започнат 6-7 нови футболисти, като преговаряме и с други. Първият ни лагер ще е от 6 юли на Бургаските минерални бани и ще бъде продължи една седмица. Другият ще бъде в Трявна“, каза още Митрев, който през сезона съвместяваше поста на директор с този на наставник.