Новият старши треньор на ОФК Пирин Благоевград Иво Тренчев  даде първата си пресконференция като наставник на "орлетата",  след като пое тима в края на миналата седмица. Пиринци загубиха  злощастно в Добрич от местния Добруджа и изостават с точка в  класирането от Локомотив Горна Оряховица, които са на заветното  второ място, даващо право на участие в "А" група.

"Няма място за подценяване на предстоящия съперник Ботев  Враца. И те са с нов треньорски щаб, имат картбланш от  ръководството да направят всичко възможно, за да се спасят от  изпадане. Очаквам един много тежък мач, чийто изход, различен от  победа за нас, е немислим", категоричен бе Тренчев в коментара си за предстоящия двубой на Пирин. В редиците на "зелените" има здравослвни оплаквания от страна  на Витанов и Туджаров, а наказан е десният бек Башлиев.

"Съставът е пълен с равностойни футболисти и е доста трудно да се определи стартовата единайсеторка и групата за двубоите.  Това, че даден състезател не е в групата за определена среща, не  означава, че още в следващата няма да е титуляр", заяви още  специалистът. Пиринци излизат в пореден важен мач срещу Ботев Враца в  събота от 18:00 на своя стадион "Христо Ботев". За главен рефер на срещата бе определен съдията от  великотърновската колегия Георги Гинчев./БТА