Новият старши треньор на Спартак 1918 Иван Найденов официално бе представен пред медиите днес. Той бе назначен на мястото на Никола Спасов, който си тръгна от клуба.

„Бързо се разбрахме с Живко Великов. И преди това съм бил в отбора. Познавам средата, играчите. Приех с удоволствие да стана треньор. Целта е да влезем в А група”, бяха първите думи на Иван Найденов.

Спортният директор на Спартак Живко Великов разкри причините за отказа на Никола Спасов: „Причините да не остане са лично негови. Ние искахме да остане. Предложихме му същия договор, той отказа. Разделяме се с добри чувства”.

По повод избора на Иван Найденов за старши треньор Великов каза: ”Имах си едно наум, че може Никола Спасов може да си намери друг отбор. Единствено вариантът Иван Найденов беше на дневен ред. Всичко останало са слухове. Оттук-нататък даваме път на младите”.

Ядрото на отбора се запазва. Няма да има напускащи играчи. Групата в момента е 23-24 футболисти заедно с юношите, които тренираха с мъжкия тим. Ще има нови попълнения, но те ще са двама-трима футболисти. Единият от тях ще е Мартин Димов, който вече е играл за Спартак. Подготовката започва на 25-и юни в 18 часа. На 18-и юли е сигурна контролата с Черноморец, предстои мач и с Етър. Сред вероятите съперници в контроли на Спартак са още Славия и Локо Сф. На 20 юли предстои лагер в Банско.