Футболистът Иван Иванов, който играе на позицията ляв краен защитник се присъедини към отбора на Нефтохимик. 22-годишният футболист е играл за отборите на Сливен и Академик София и ще бъде тестван в следващите няколко дни в тренировките на отбора.

Поради големия брой нови футболисти, старши треньорът Димчо Ненов започва още от третия ден на подготовката с двустранните игри, за да провери уменията на новите. С идването на Иванов те са вече 10, а се очакват вратар и още един полеви играч, които да се присъединят към отбора до края на седмицата.

Така групата на Нефтохимик ще нарасне на 30 човека, от които Ненов ще избира на кого да бъде предложен договор, освен на сигурните нови Стамен Ангелов и Васил Калоянов.

Сутринта отборът направи тренировка на пистата на спортния комплекс в Славейков. Играчите навъртяха сериозен километраж, след което бяха пуснати да почиват. Следобед е първата двустранна игра на отбора, в която ще се даде приоритет на новите, които трябва да покажат качествата си.

На всички тренировки присъстват изпълнителният директор Благомир Митрев и спортно-техническият директор Пламен Николов, които следят отблизо процеса на подготовка на отбора.