Юношата на Пирин Благоевград Манол Чапов ще продължи кариерата си в германския ВФР Ален. 17-годишният юношески национал още миналото лято отиде в германския Нюрнберг, мина за кратко и през Кайзерслаутерн и сега се установи във втородивизионния отбор. Чапов е бил на проби във ВФР Ален и е бил одобрен. На първо време той ще играе в юношите до 19 години на клуба.

Манол Чапов записа няколко срещи за юношеския национален отбор, родени през 1996 година, под ръководството на Методи Деянов. Чапов си тръгна от Пирин Благоевград през лятото на 2011 година, след като отбора спечели бронзовите медали от държавното първенство. В последствие от тази талантлива формация на „орлетата“ си тръгна и Мики Орачев, който отиде в Левски, а през тази зима Емил Петров и Атанас Колев отидоха в Литекс. Отделно още няколко деца също отидоха в други отбори.

Манол Чапов е син на бившия финансов благодетел на „орлетата“ Иван Чапов. Той издържаше отбора в продължение на година и половина преди ОФК Пирин да стане общински тази зима.