Контузията на защитника на Марица Цветан Йотов се влоши и младият футболист със сигурност ще пропусне днешната контрола на тима си срещу ФК Бенковски.

Бранителят страда от няколко дни от неприятни болки в коляното, които го спряха от участие в предишния спаринг срещу Хебър. Йотов ще премине днес пълни медицинско-функционални изследвания, за да се установи степента на контузията и да се назначи пълноценно лечение.

„Няма да поставям на карта здравето на Цецо. Затова е по-добре да го запазя и да не рискувам излишно", обясни старши треньорът на „жълто-сините" Манол Георгиев. 36-годишният наставник призна, че срещу Бенковски ще пусне в игра няколко момчета от юношите - Стефан Стефанов, Георги Аргилашки, Никола Тодоров, Амет Стоянов и Божидар Василев.

Марица ще гони днес срещу пазарджиклии четвърта поредна победа в контролите през зимната подготовка. Досега пловдивчани записаха победи над Гигант (Съединение), Стамболово и Хебър (Пазарджик).

Днешният мач срещу Бенковски ще се играе на стадиона в пловдивското село Войводиново, където е една от тренировъчните бази на Марица.