Интриги в ръководството на Родопа (Смолян) доведоха на напускането на главния спонсор и член на УС Георги Панайотов и старши треньора Тенчо Тенев.

Първият нарочи за виновни футболистите Веско Великов и Данаил Бачков. Според него двамата тровили атмосферата в съблекалнята и са настройвали отбора срещу наставника.

„Това, което твърди г-н Панайотов е смешно. В петък той ни извика и ни каза, че няма пари за издръжката на отбора и за атака на „А” група. Съобщи ни, че до края на първенството ще се разчита на млади момчета и затова ние сме освободени. Когато преди тренировката съобщи решението си пред целия отбор, момчетата застанаха зад нас и пожелаха да напуснат и те”, заявиха пред Гонг Бачков и Великов.

Няколко футболисти на Родопа разкриха хронологията на събитията, довели до сътресенията в него:

В сряда и четвъртък играчите били привикани един по един от Панайотов, който поискал да разбере причините за лошите резултати на отбора, като старателно си записвал казаното от всеки футболист. След като болшинството от тях посочили като главна причина за кризата Тенчо Тенев, в петък преди тренировката от отбора изненадващо били освободени Веско Великов, Данаил Бачков, Красимир Димитров, Стоян Тодоров и Васко Камбуров.

Всички футболисти обаче застанали зад нарочените си съотборници и вкупом заявили пред шефа си, че при това положение няма да играят мача срещу Локо (СтЗ).

Това довело до оставката на Тенев и отказа на Панайотов да дава пари за Родопа. След тези събития, футболистите, сред които и изгонените, все пак излезли да тренират сами, за да не излизат от ритъм преди днешната среща.

Солидарност с наставника си показаха само Лилчо Арсов и Емил Стоев – Бадема, които напуснаха Родопа по собствено желание.

В днешната среща от 10-я кръг на Източната Б група срещу Локомотив (СтЗ), смолянчани ще бъдат водени от Васко Камбуров, който досега изпълняваше функциите на треньор на вратарите.