„Всеки мач ще е битка за нас. Другите отбори, въпреки че и те имат качества, влагат повече хъс и желание за самодоказване, тъй като играят срещу лидера в момента. За да докажем нашите качества трябва в борбата да не ни превъзхождат. Дали ще отслабят или засилят отбора на Нафтекс направените трансфери в едната и другата посока ще видим в събота. Ние ги познаваме, а и те нас. Няма с какво да се изненадаме. Те ни гледаха целия турнир в Албена. За мен по принцип в такива мачове, а и не само в тях, който излезе по-спокоен и да не е пренавит ще излезе победител от мача. Почнем ли да сме сковани и да мислим какво ще стане евентуално ако не победим може тогава да има проблеми. Ако излезем с мисълта да играем футбол както в една контрола независимо от резултата и със същата нагласа няма да имаме проблеми. Излезем ли с мисълта в 5-ата минута да вкараме гол, да се притесним, че не върви мача - ще е лошо", сподели наставникът на Берое Илиан Илиев.

„Диан Генчев ще бъде глобен за постъпката си на контролата с Локомотив. Това е нормално. В един официален мач оставаме с 10, 9 човека и шанса да победим е по-малък. За да покажеш, че си добър футболист не трябва да се надговаряш и надпсуваш с другия, а да го надиграеш. Мисля, че беше полезно, че се видя това, защото една такава постъпка вдругиден ще е пагубна за отбора. Не казвам, че не сме обръщали мачове или не сме побеждавали с 10 човека, но е факт", каза още Илиев пред beroeonline. 

„Наясно съм с групата и схемата за мача в събота. Изиграхме много контроли, за да имаме яснота, с кои можем да почнем. Може би имаме колебание за 1-2 човека, но групата е ясна. Знаем кои в този момент могат да ни помогнат. Някои момчета, които предния полусезон бяха на предна линия, в този момент сега малко изгубиха мястото си при конкуренцията. Разчитаме на всички и ако някой сега не попадне в състава или не излезе титуляр или не е в групата, няма гаранция, че утре няма той да излезе. По принцип сме наясно", увери треньорът.

Илиев не показа притеснение от рефера: „Георги Игнатов е съдия от „А” група. Предполагам, че ще се справи. Щом са преценили нямаме претенции. Нямаме претенции и към Банана, който свири с Локомотив."

„Факт е че при евентуална победа дръпваме с 6 точки на Нафтекс и като сложим и победата в прекия двубой... Нека да не казваме, че мачът е най-важен. Той трябва да се изиграе преди да правим сметки. Да не говорим за задължителна победа, няма смисъл от това напрежение. Няма задължителни победи, футболът е една игра. Трябва да излезем и да играем. Ако не играем, а мислим какво трябва да направим, в 90-ата минута като водим видяхме какво става. Трябва да изиграем мача правилно след като почне. Има не малко опитни футболисти, които са попадали във всяка ситуация. Не казвам, че ни е лесно, напротив. Както видяхте в цялата подготовка и Нафтекс, и Спартак Пловдив и Родопа казваха, че не се борят. Ние приехме и го казахме, че сме кандидати. Това обаче не означава, че трябва да победим всички. Ще опитаме, но няма да е лесно", допълни Илиев.