Илиан Илиев остава треньор на Берое, съобщава Beroe Online. Берое ще бъде финансово обезпечен във всяко едно отношение. Ръководството ще привлече качествени футболисти за да може отборът да се върне в А група още следващата година.

 

От старозагорския клуб заявиха, че нападателят на Волов Шумен Захари Димитров няма да бъде привличан отново в отбора. 

Вече започват и конкретни разговори за финансовите параметри и подновяването на договорите на повечето играчи.

Междувременно стана ясно, че почти всички чужденци с изключение на Александър Буклеев ще напуснат Берое. Черногорецът Игор Ламбулич ще бъде освободен, тъй като не влиза в плановете на треньорите за следващия сезон. По същата причина Берое ще се раздели и с камерунеца Марсел Еламе.

На този етап прекалено високи изисквания неподхождащи на класата му е поставил защитникът Владан Милосавлиевич и той също почти със сигурност ще напусне Берое. Според източници от клуба засега е сигурно, че остават 12 футболисти от миналия сезон, а предварителни разговори треньорското ръководство е водило с около десетина нови играчи.

Берое ще се подготвя във Велинград в първата си фаза от подоготовката. Вече са сигурни и два съперника за лятната пауза - Спартак (Пловдив) и Локомотив (Стара Загора). И двата тима ще играят заедно с Берое в източната "Б" група догодина.