Старши треньорът на Берое Илиан Илиев, заяви в интервю за Beroe Online, че очаква труден мач при гостуването на Любимец.

- Г-н Илиев, предстои гостуване на Любимец. Всички очакват, че ще победите с лекота. Вашето мнение?

- Не вярвам да победим с лекота. Видяхте, че в тази група няма лесни противници. Тези, които играят срещу нас, обикновено са доста амбициозни. В региона особено има много момчета, които са излезли, и по един или друг начин не са в отбора. Виждаме как се играе дори в контролите срещу нас. От друга страна ние сме длъжни да побеждаваме в тези мачове и да трупаме точки, за да вървим към целта, която е влизането в А група. Няма лесни мачове. Дори можехме да спечелим по-лесно и бяхме близо до това в срещите с Нафтекс и Родопа отколкото в другите мачове, с тези които ни гостуваха в Стара Загора – Шумен, Балчик и Несебър.

- Как стоят нещата с контузените? Кои отпадат със сигурност от групата?

- По-добре сме от предишните мачове. Връща се Захари Димитров, който пропусна предишния мач. Има няколко момчета, които тренират с отбора като Александър Александори и Венци Желев, които обаче не са готови. Няма да се различават много нещата от предния мач, с изключение на връщането на Захари. Петър Димитров тренира още една седмица с топка и също е готов вече. Предния мач влезе само на две тренировки. Ще липсват наказаните.

- Как стоят нещата със свикването на апелативната комисия? Не е известен график. Вярвате ли, че тя ще се събере скоро и ще разгледа нашата жалба?

- За Ботев я свикаха – не знам кога са си подали жалбата - и им отмениха наказанието и паричната глоба. Надявам се и с нас да се случи така. Не трябва да завираме като щрауси главите си в пясъка и да казваме, че те не са виновни. Вина има, но нека да се оцени съответно от апелативната комисия вината на всеки един от тримата. Съгласни сме да има някакви наказания, но не и еднакви на тримата. Не може за различно деяние да дават различно наказание. Вчера чух адвокатът на Ботев Георги Градев да коментира, че за мача на Ботев, където палиха димки в Мездра, Изпълкомът е дал препоръка да бъдат наказани три мача. Това е в разрез с документите, че Изпълкомът няма право да се меси в работата на комисиите. Предполагам, че и за нашия случай е било така. Нека не влизаме и да предизвикваме полемики, но предполагам, че е казано: „Щом има деяние, наказвайте ги еди колко си мача по нареждане” и така е. Единственото, което искаме, е да се преразгледа наказанието. Пуснали сме жалба и за тримата, надявам се да се съберат другата седмица и да получим отговор.