Старши треньорът на Берое Илиан Илиев заяви, че отборът от Стара Загора не може да бъде сравняван с Нафтекс.

"Бъдете над нещата, Берое и Нафтекс не могат да се сравняват, още по-малко на ниво привърженици - техните са много по-малко", каза наставникът на „зелените” пред BeroeOnline.

- Отборът отпътува за Бургас утре предстоящия наистина сериозен двубой. Какви са очакванията за мача?

- Очакванията за двубоя са да се представим добре и да победим.

- Има ли проблеми с контузени играчи?

- За съжаление има. Знаехме отдавна за Иво Иванов, Здравко Илиев и Венци Желев, но двете контузии на Захари Димитров и Петър Димитров малко ни изненадоха, тъй като ние бяхме подготвили една схема, която искахме да изпробваме като гости. В контролите изиграхме два сериозни мача с Видима и Черноморец с нея и победихме. Заложихме в мачове на Дончо Атанасов, Захари и Петър Димитров и нещата се получаваха и се бяхме успокоили, че за по-тежките гостувания с Нафтекс и Родопа имаме вариант. У дома пробвахме други варианти с други схеми. Неприятно е че в последния момент ни изненадоха тези две конутзии и ще трябва да правим промени. Така ще загубим малко опит и бързина в атаката, но затова пък имаме други хора в отбора и ще се опитаме да им дадем самочувствието да заменят Захари и Петър успешно.

- Димитър Петков и Здравко Илиев имат наказание от предишния сезон и пропускат мача...

- Да, двамата пропускат.

- Кой ще отпадне от групата от 18 играча?

- След контузиите разполагаме с 20 полеви и тримата вратари. В групата са двама вратари и 18 полеви играчи. Има още една тренировка и както е тръгнало се притесняваме от още контузии. Затова взимаме 20 човека.

- Къде ще преспи отборът?

- В Бургас и тренираме на стадиона на Черноморец в 18 часа.

- Плюс или минус е че ще се играе на терен с нормална настилка, а не изкуствена както се очакваше?

- Със сигурност не е минус. Говорил съм с доста хора, които вече са играли на изкуствени терени да ми кажат за особеностите на терена - по-бърз е, намокрят го нарочно повече, за да върви по-бързо топката и трябва да си изключително внимателен в защита, тъй като дългите топки минават бързо. Плюсът при нас щеше да е че в средата на терена имаме хора, които нямат проблеми със спирането и подаването, а на този терен топката не подскача случайно. Това беше плюс, но мача трябва да се изиграе в Несебър. Може би е добре за нас. Ще дойдат фенове и вероятно ще изиграем и този мач сякаш пред собствена публика. Единствено трябва да решим бързо кой ще замени контузените и да им дадем самочувствие да играят.