Старши треньорът на Дунав Русе Никола Христов сподели впечатления от лагера в Несебър пред официалния сайт на клуба.

- Г-н Христов, доволен ли сте от лагера в Несебър?

- Доволен съм. Свършихме по - голямата част от заплануваната работа. Тренировъчният терен бе прекрасен, а условията за подготовка - отлични. Единствено студеното време и бръснещият вятър създаваха някакъв дискомфорт. Съжелявам само, че ритъмът ни в тренировките се поразстрои малко покрай контузиите на Борислав Илиев, Ивайло Кирилов, Светлин Симеонов.

- Какво е тяхното състояние?

- Кирилов и Симеонов може би ще възобновят подготовката от идния понеделник. На лагера ги лекувахме с физиотерапия и мисля, че се чувстват далеч по - добре.

- Има ли нещо притеснително в играта на Дунав?

- Все още бележим малко голове, а създаваме доста положения. Надявъм се със старта на пролетния полусезон да ни потръгне и в атака.

- Как се справя новото попълнение Атанас Въргов?

- В началото се включи много добре, но после поотпадна физически. Все пак бе закъснял с подготовката. Ще навакса. Какво да кажа още за Въргов? Добър и работлив халф, който усеща футболната игра. Освен това е много тихо, скромно и трудолюбиво момче. Мисля, че Дунав ще спечели с неговото привличане.

- Иван Мартинов?

- Иван е работохолик на позицията на ръба на засадата. Старае се доста, има онази експлозивност на човек в атака. Надявам се да помага сериозно на острието Росен Каптиев.

- Що за вратар е Калин Артакиев?

- Опитен страж. Височината му пречи да бъде много пъргав, но е добра алтернатива за вратарския пост.

- Разбрахме, че Владимир - брат на Росен Каптиев, е играл в контролата срещу Светкавица. С какво качество бе неговата продукция?

- С добро. Включи се прилично като десен външен халф. Там си партнираше с Мартин Цирков, който също показа игра на надеждата.

- Може ли да се каже, че селекцията в Дунав е приключил процес?

- Не. На 25 февруари арбитражната комисия ще заседава отново. Може пък някой разтрогнал договора си футболист да поеме към Русе. Ще видим.

- Вярно ли е, че Пламен Нотев от Чумерна стои във вашите трансферни планове?

- На този етап не. Може би ще стои през лятото, когато ще се опитаме да направим по - мащабна селекция.

- Къде ще играете срещата с тима на Спартак /Плевен/. Ясен е само часът на мача 14.30.

- Още се колебаем на кой терен в Русе да заложим.