Холдингът Титан Интернешънъл официално заяви намерението си да стане спонсор на ФК Волов. Това се случи на Общото събрание на клуба, което избра нов президент и Управителен съвет.

Титан изказа готовност да оказва логистична, материална, нематериална и финансова помощ на Волов в размер на 200 хиляди лева.

При успехи на Волов през настоящия сезон има възможност Титан и Волов да имат и по-дългосрочно сътрудничество.

Представителят на Титан Христо Николов бе избран с 48 гласа „за” за и 1 въздържал се за президент на шуменския клуб.

Общото събрание избра и нов Управителен съвет, който ще се състои от 11 човека. В него влезе бившият президент на Волов Петър Атанасов и бившите членове на Управителния съвет: Галин Терзийски, Парашкев Парашкевов и Али Метин.

Новите лица са: легендата на шуменския футбол Цоньо Василев, депутатът Ивайло Тошев, бизнесмените Владислав Кипров и Любомир Димитров, както и досегашният председател на съдийската колегия в Шумен Румен Вичков и д-р Огнян Обретенов – председател на спортната комисия към Шуменския общински съвет.

Новият президент на клуба Христо Николов заяви, че е наясно с трудностите, които предстоят и че има много проблеми, които трябва да се решат. Николов заяви пред членовете на Общото събрание, че Титан няма намерение да става собственик на Волов, а ще помага на отбора.

Плануваният бюджет на ФК Волов за сезон 2009/2010 е в размер на 714 хиляди лева. Сумата най-вероятно ще набъбне до 1 милион, защото клуба има да изплаща и стари задължения.

Членовете на Общото събрание се увеличиха с 39 човека след като молбите им за членство бяха одобрени. Член на Общото събрание стана и кметът Красимир Костов, който заяви членски внос от 100 лева месечно.