Старши треньорът на Верея Господин Мирчев заяви, че проверката със Славия и изобщо с български отбори от елита са полезни на неговия отбор заради политиката да се налагат млади футболист.

Втородивизионният клуб от Стара Загора падна с 0:2, но Мирчев вярва, че това е правилният път за развитието на неговите играчи.

„Бих казал, че е много полезна за нас, като се има предвид, че в нашия отбор играят млади футболисти, прекалено млади. Такава е налаганата политика от клуба. Аз много държа на тези контроли и в тях да се играе с елитни отбори в България, за да се докоснат малките до истината. Ние, треньорите пък разчитаме да ги развиваме, да избираме правилния път и подходящите футболисти“, каза наставникът на Верея.

„Нормално е да имаме опитни играчи като Живко Желев и Джунейт Яшар. Не може само с млади, щеше да е прекалено. Нямаме достатъчно опит. Младите растат около Живко, правим всичко възможно, за да ги развиваме.“

„Целите ще се правят крачка по крачка. Първо трябва да селекционираме младите футболисти, да се подготви тренировъчен процес. След година-две ще може да се поставят цели.“

„Конкуренцията в Б група? Минали са 4-5 кръга, противопоставяме се на другите отбори въпреки своята младост, така че кой знае каква конкуренция не виждам. Няма нищо страшно, целим се в колкото се може по-високо класиране, важно е отборът да расте във всеки мач“, допълни Мирчев.