Новият старши треньор на Несебър Георги Василев даде специално интервю за Гонг, в което говори за предизвикателството, което го чака в Източната Б група. Гочето заяви, че не се притеснява от това, че ще работи в по-ниското ниво на българския футбол, но призна, че целите на отбора са промоция в А група.

„Спазвах ред, исках ръководството на Несебър да съобщи решението си. Радвам се, че ще работя в България, не се притеснявам от факта, че Несебър е във втора лига или че имам повече претенции. Аз искам да работя и ще съм радостен, ако хората, с които говорих, намерят развитие и ще се поздравим с успех”, заяви Гочето за „Гол линия”.

„Аз живея от няколко години в Несебър, на 50 метра от стадиона, когато съм в България, и имах възможност да наблюдавам развитието им. Мисля, че вървят по успешен път, има потенциал. Самият факт, че Несебър е на второ място с една точка от първия показва амбициите”.

Василев призна, че единствената цел на отбора е класиране в А група през следващия сезон: „Друга алтернатива не съществува, те живеят с тази надежда, затова направиха връзката с мен, с надеждата, че с обща помощ ще успеем да заемем една от първите две места”.

Относно предстоящата си съвместна работа с Андрей Желязков, Гочето коментира: „Мисля, че не е тайна - човек има доверие в хора, стреми се с тях да реализира плановете си. Смятам, че съвсем нормално е неговото присъствие в Несебър, там има и други хора, които заслужават доверие, имам предвид изпълнителния директор Христо Христов, а и привързаността на кмета на града, община Несебър е стабилна община”.

„За подготовката съм готов с плана, имам всичко уточнено. Несебър е отбор от втора лига и не всичко се реализира толкова лесно. Несебър е на едно ниво стабилен финансово. Определени са мачове, прегледи. Аз разчитам много на тези хора, които сега са футболисти на Несебър, виждам че има потенциал в този отбор. Знам, къде са евентуално недостатъците в играта, ако правим селекция ще е на конкретни постове, които смятам за невралгични”.

Относно възможността Александър Александров – Кривия да заиграе в Несебър, опитният специалист заяви: „Александров е голямо име за нашия футбол, с най-голямо удоволствие бих го посрещнал тук, никога не ме е притеснявало да работя с по-особени характери, но тук остава едно „но” с неговото желание. Говоря по принцип и не мога да кажа, че се правят някакви сондажи, а и мисля, че е правилно да се говори за нещо, което е далече от неговото реализиране”.

„Една от причините за състоянието на нашия футбол е, че доста от опитните треньори стоят извън играта. Прекалено леко се приема мисълта, че хора с дълъг опит някакси бързо омръзват за претенциите в българския футбол и по-точно за някои президенти. Не е ли по-добре да има съчетание на хора с по-голям опит? Аз имам самочувствие, че когато съм водил отбори в България, все пак резултатите са доста над това ниво сега”.

В края на интервюто, Гочето коментира и конкуренцията в Източната Б група: „Тук битката е доста сериозна. Дунав набра скорост и показа сериозна класа, особено в мачовете на чужд терен. Калиакра последните кръгове също показва, че е с голям потенциал. Спартак Варна със загатването, че нещата отиват към положително решение около бъдещето на Спартак определя една четворка, която да се надяваме ще създаде интрига и напрежение около двете места и ще бъде интересно първенството в Източната Б група”, завърши Василев.