Младият централен защитник на Черноморец (Бургас) Иван Стоянов е поканен на проби от два британски отбора и ще пътува за Обединеното кралство през март и през април.

Роденият през 1998-а година талант е набелязан от Норич и от шотландския гигант Глазгоу Рейнджърс, който върви уверено към завръщане в местната Висша лига. Иван е част от един от най-талантливите набори в школата на акулите и до момента е верен на синия екип, като играе и за мъжете във В група, и за юношите (старша възраст) в Елитната дивизия до 19 години.

Бен Странг, шеф на школата на Норич, и колегата му от Рейнджърс Уили Макинали, са наблюдавали момчето и изпратили почти по едно и също време покани. "Да, Иван е поканен от два клуба на проби във Великобритания.

Старши треньорът на първия отбор на Черноморец Еролин Кючуков и директорът на Академията Николай Кръстев вече получиха поканите и от двата клуба. Специално искам да им благодаря за съдействието и положителното отношение, коментира мениджърът Антъни Раво от агенцията Скаутинг тийм, която осигурява пробите. Същата компания съдейства и за преминаването на родения през 2003-а година бургаски талант Станислав Дюлгеров в академията на Арсенал (Лондон)./БТА