Георги Какалов пристигна във Велико Търново и днес се очаква да подпише договор с Етър, съобщи старши треньорът на "виолетовите" Цанко Цветанов. Нападателят идва като свободен агент от Видима- Раковски, за който тим игра през есента. Какалов е роден на 18 юли 1984 г. Юноша е на Марица Пловдив. Кариерата му до момента преминава още през Белите орли, Литекс, Спартак Плевен, Ботев Пловдив, Динамо Минск, Черно море, Олимпиакос Никозия и Пирин Благоевград. 27- годишният нападател е получил предложение от великотърновския клуб още преди месец, но е изчакал до момента, тъй като е имал оферти още от Ботев Пловдив и Казахстан.

Междувременно вчера тригодишен договор с Етър- подписа френският защитник Давид Битсенду.

Той води подготовка с етърци от януари и игра във всички контроли досега Битсенду е роден на 26 март 1989 г. и идва от френския аматьорски Монлюсон. Играе като десен бек и централен защитник.

За пръв път в историята си Етър ще има екипи с изписани на гърба имената на футболистите, съобщиха от ръководството. Те са от марката Jumper и трябва да бъдат готови до първия официален мач на 3 март.

Нова промяна претърпя графикът за контролните срещи. Днес „виолетовите" няма да гостуват в Мездра, а в събота ще играят срещу Тунджа Ямбол, като мачът е от 14, 00 ч. на стадиона в Елхово.