Георги Иванов подаде в понеделник оставката си като старши треньор на ОФК Несебър. Това съобщи за медиите изпълнителният директор на клуба Христо Христов.

Решението на Иванов е продиктувано от лошите резултати на тима в първенството на Източната Б група и незавидното класиране кръг преди края на есенния дял.

Въпреки несполуките си в първенството Несебър продължава участието си в турнира за Купата на България. Отборът очаква своя следващ съперник, който ще стане ясен по време на жребия в четвъртък.

Ръководството на Общинския клуб прие оставката на досегашния наставник и ще изчака последния кръг от първенството и мача за Купата, за да обяви името на новия старши треньор на клуба. Дотогава тренировките и срещите ще бъдат водени от досегашните помощници на Иванов – Васил Банов и Тихомир Тодоров.

„ Така е по-добре за отбора, сподели Георги Иванов. Сметнах за необходимо да поема вината върху себе си. С една единствена цел да запазя самочувствието на футболистите преди последните срещи. Така не мога да бъда полезен на отбора и най-хубавото нещо, което мога да направя за този отбор, е да си подам оставката. Така футболистите да го преживеят като стрес и да извадят амбицията от себе си. И да победят в последните два мача. С тази оставка искам да поема вината върху мен. Да запазя авторитета на ръководството и самочувствието на футболистите. Това продиктува моето решение да подам оставка.”