Втородивизионният общински футболен клуб Несебър направи сензационен ход като привлече в своя мениджърски екип легендарния нападател на”Черноморец” Бургас, Левски София и на националния отбор Руси Гочев.

Гочев беше официално представен пред отбора като спортно-технически директор и вече встъпи в длъжност.

Привличането на изтъкнатия специалист се прави с цел да бъде създаден модерен европейски модел на управление във всички нива на клуба и да се положат основите на една успешно функционираща детско-юношеска школа.

Гочев доказа способностите си преди години като директор в „Черноморец” Бургас, когато успя да установи сериозни партньорски отношения с многократния шампион на Италия Интер Милано и привлече няколко много добри футболисти по програмата за обмен на млади играчи „Интер кампус”

Надяваме се опитът и добрите управленски практики на новия спортно-технически директор да изведат Несебър в нова орбита на професионалния футбол, още повече че той отлично познава процесите в структурата на тим, който е изграден по формулата „общински клуб”. Очакваме Руси Гочев и старши треньорът Иван Маринов, който също е безспорен авторитет в България, да изградят силен и печеливш тандем – коментираха от ръководството на втородивизионния отбор.

От общинския клуб вече заявиха амбициите си да инвестират в близко бъдеще сериозни средства в супермодерна клубна база, която ще включва поне седем отлично подготвени затревени игрища в курорта и близките селища и многофункционална спортна зала.